Hatsjoe! Alles wat je moet weten over huisstofmijtallergie

huisstofmijtallergie

Huisstofmijtallergie, het komt steeds vaker voor. Word je soms helemaal gek van alle niesende, vermoeide en hoestende werknemers om je heen? Zeker nu in tijden van corona wil je dit natuurlijk zoveel mogelijk beperken. Door onderzoek uit te laten voeren weet je wat de kwaliteit van het binnenklimaat binnen jouw bedrijf is en kun je deze optimaliseren.

HUISSTOFMIJT, WAT IS HET?

Huisstofmijten zijn kleine spinachtige beestjes van 0,1 tot 0,6 mm groot waardoor je ze bijna niet met het blote oog kunt zien. Maar het zijn niet de beestjes waar mensen allergisch voor zijn, maar de uitwerpselen. Zeker wanneer een object met de uitwerpselen beweegt, kunnen klachten ontstaan.

HIER VOELT DE HUISSTOFMIJT ZICH HELEMAAL THUIS

Huisstofmijten bevinden zich het liefst in donkere en vochtige plaatsen bij een temperatuur van ongeveer 25 C°. De huisstofmijt voedt zich het liefst met huidschilfers van mensen. Hierdoor zijn ze vaak op beddengoed, kleding en meubilair te vinden. Maar denk ook aan plekken waar veel mensen komen zoals scholen, theaters, het openbaar vervoer, kantoren en hotels.

WELKE SYMPTOMEN HOREN BIJ EEN HUISSTOFMIJTALLERGIE?

De meest voorkomende symptomen zijn:

  • Niesbuien
  • Slechte nachtrust
  • Eczeem
  • Jeukende ogen
  • Hoofdpijn
  • Benauwdheid

Vaak zijn de symptomen ’s ochtends en ’s avonds wanneer je naar bed gaat het ergst omdat de meeste huisstofmijt zich in het matras/ de beddengoed verschuilen. Maar ook wanneer je (onverwachts) blootgesteld wordt aan veel stof op kantoor kun je last krijgen van huisstofmijtallergie.

IK WIL MIJN MEDEWERKERS EEN OPTIMAAL BINNENKLIMAAT BIEDEN

Merk jij dat veel medewerkers last hebben van bovenstaande klachten? Technolab heeft al meer dan 20 jaar ervaring met o.a. het uitvoeren van (preventief) onderzoek naar de aanwezigheid van huisstofmijt. Naar aanleiding van dit onderzoek kunnen we bepalen op welke plekken en in welke mate huisstofmijt aanwezig is en kan het schoonmaakprogramma hierop afgestemd worden. De resultaten en ons advies ontvang je in een helder rapport. Ook dit onderzoek van Technolab draagt bij tot het optimaliseren van het binnenklimaat.

Naast huisstofmijt onderzoek kunnen we ook stof (microscopisch) onderzoeken (stofkarakterisering), wateronderzoek en luchtonderzoek voor je uitvoeren. Alles voor een gezond binnenklimaat!

P.S. Wist je dat we 3 opstartpakketten in tijden van corona aanbieden? Al vanaf €250,- kun je de luchtkwaliteit in jouw bedrijf laten controleren.

🍪   Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.