Handen wassen, 1,5 m afstand en ventileren!

planner werkvoorbereider

Helaas zitten we nog midden in de coronasituatie, maar langzaamaan gaan steeds meer bedrijven toch weer (gedeeltelijk) open. Gelukkig maar. Want na weken, misschien maanden thuiswerken zijn we toe aan een andere omgeving en gezelschap van onze collega’s. Misschien heb je het wel meegekregen.. maar onlangs hebben twee onderzoeken uitgewezen dat goede ventilatie de verspreiding van het coronavirus in een binnenruimte enorm kan verminderen. Dus zet de ramen en deuren open en laat de buitenlucht zijn werk doen.

‘AERO’- WATTE?

Wanneer je niest, hoest, maar ook wanneer je praat of zingt komen kleine druppeltjes met mogelijke virusdeeltjes vrij die in de lucht blijven hangen. Deze minuscule druppeltjes zie je niet, maar wil je wel zo snel mogelijk de ruimte uit hebben. Waar ‘grote druppels’ binnen een paar seconden op de grond vallen, blijven de ‘kleine druppels’ -ook wel aerosolen genoemd- minuten lang in de lucht hangen. Deze druppeltjes kun je inademen waarna ze diep in je longen terecht komen. Het is nog niet bekend hoeveel virusdeeltjes je moet inademen om daadwerkelijk ziek te worden, maar ventilatie helpt altijd om die kleine druppeltjes te verdunnen. Zo toont het onderzoek van de UvA aan dat in slecht geventileerde ruimtes de druppeltjes wel 9 minuten blijven hangen. In een goed geventileerde ruimte was het aantal druppeltjes na 30 seconden al gehalveerd.

LIEVER RAMEN OPEN DAN AIRCO AANZETTEN

‘Afstand houden is belangrijk, maar ventilatie is net zo belangrijk’ – aldus hoogleraar virologie Louis Kroes (LUMC). Met warm weer vind je het misschien fijner om de airco aan te zetten, maar we raden toch echt aan om gewoon de ramen en deuren open te zetten zodat er verse en frisse lucht binnenkomt.

Tip: zet in de pauze de ramen open. Loop een rondje en bij terugkomst is de ruimte voorzien van verse lucht. Deze frisse buitenlucht zal je goed doen. 

GOEDE VENTILATIE IS ESSENTIEEL

Gezonde lucht is te allen tijde belangrijk, maar in tijden van corona extra belangrijk. Nu het advies is om extra goed te ventileren, is het van belang dat de ventilatiesystemen natuurlijk perfect werken. Een ventilatiesysteem zorgt ervoor dat oude lucht naar buiten gaat en verse lucht binnenkomt. Goed onderhouden ventilatiesystemen betekent schone lucht en minder verzuim, dus uiteindelijk een hogere productie. Hoor je jouw medewerkers regelmatig klagen over hoofdpijn, duizeligheid, vermoeidheid, droge ogen etc.? Dan is het hoog tijd dat wij bij jou langskomen.

NAUWKEURIG ONDERZOEK DOOR TECHNOLAB

Technolab voert al meer dan 20 jaar chemisch en microbiologisch luchtonderzoek uit. We verwijderen het aantal bacteriën, schimmels en ziektekiemen met een krachtig desinfectiemiddel en zorgen voor essentiële aanvullende desinfectie. Na het uitvoeren van een onderzoek ontvang je een heldere rapportage en een advies waarmee je de komende jaren vooruit kunt. En is het weer tijd voor een nieuw onderzoek, bel naar 010 – 5190278 en wij komen eraan.

P.S. Wist je dat we 3 opstartpakketten in tijden van corona aanbieden? Al vanaf €250,- kun je de luchtkwaliteit in jouw bedrijf laten controleren.

🍪   Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.