Waarom certificeringen zo onmisbaar zijn voor correcte onderzoek

Je ziet het op onze website, in onze email-handtekeningen en in verschillende correspondentie; Technolab is VLA- en KIWA gecertifieerd en RVA- en ISO17025 geaccrediteerd. We vinden dat belangrijk en leggen je in deze blog graag uit waarom die certificeringen zoveel verschil maken en welk effect dat heeft op de onderzoeken die we uitvoeren.

WATERONDERZOEKEN

Als we bijvoorbeeld watercontroles uitvoeren, dan doorlopen we elke stap zeer secuur en zorgvuldig. Dat vraagt om specifieke materialen, een goede voorbereiding en gedegen vakkennis. De monsters moeten op de juiste manier worden verzameld, in steriele containers worden bewaard en op de juiste manier getransporteerd.

Voor het transporteren maken we gebruik van een koelbox met een gekalibreerde thermometer. De temperatuur wordt van minuut tot minuut bijgehouden en afwijkingen daarin worden direct geregistreerd. Met deze werkwijze blijft het nulpunt van watermonster realistisch en zorgen we ervoor dat het onderzoek en transport geen invloed heeft op de werkelijke situatie van het watermonster.

LUCHTONDERZOEKEN

Bij luchtonderzoeken werken we ook volgens de vastgestelde voorschriften die horen bij de certificering. Zo gebruiken we voor luchtmonsters een airsampler en zuigen we minimaal 100 liter lucht aan. Met die hoeveelheid kunnen we echt realistische monsters nemen en een objectief beeld krijgen van de situatie.

GECODEERD NAAR HET LAB

Om de objectiviteit en  vertrouwelijkheid van alle onderzoeken die we uitvoeren te garanderen, worden de monsters voorzien van een code. Het personeel in het laboratorium weet dus niet van welk object of bedrijf de monsters zijn. Alleen onze adviseurs weten dat. Die aanpak waarborgt dat de resultaten objectief zijn en we onze opdrachtgevers gegarandeerd eerlijke resultaten en rapportages kunnen presenteren.

RAPPORTAGES

En ook die rapportages, met daarin de feiten en resultaten, worden binnen de vastgestelde kaders gemaakt en gepresenteerd. Op die manier kunnen we de juiste conclusies trekken en de best passende adviezen geven.

CONCLUSIE

Dit alles bij elkaar is nog maar een fractie van de maatregelen die door Technolab worden genomen, om de kwaliteit van de onderzoeken te waarborgen. Zo zie je maar weer, certificeringen en accreditaties waarborgen objectieve resultaten. Dat is de standaard die Technolab handhaaft en die onmisbaar is voor een gezonde lucht en veilig water.

🍪   Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.