Hoe schoon zijn jouw luchtbehandelingssystemen?

luchtbehandelingssystemen bacterie

Het Coronavirus is het onderwerp van de dag. Zo ook bij Technolab. Vanuit het bedrijfsleven krijgt Technolab steeds meer vragen over hygiëne in kantoren en gebouwen. Met name over het schoonhouden van luchtbehandelingssystemen. Zeker geen rare ontwikkeling, omdat ventilatiesystemen en luchtventilatoren, bij het niet tijdig reinigen, een bron van bacteriën en schimmels kunnen zijn.  Met de huidige onrust omtrent het Coronavirus wil iedereen zijn personeel natuurlijk zo veel mogelijk beschermen. Technolab kan hierbij adviseren en een begeleidende rol in spelen. Daarnaast kan Technolab de reiniging en desinfectie professioneel uitvoeren.

VERSPREIDING VIRUSSEN

Virussen verspreiden zich sneller op plekken waar veel verschillende mensen samenkomen of elkaar ontmoeten. Denk aan openbare ruimtes zoals stations en vliegvelden, maar dus ook op het werk. Niet alleen persoonlijke hygiëne is daarbij belangrijk, maar ook de hygiëne in je kantoorgebouw. Het RIVM heeft duidelijke aanwijzingen gegeven op het gebied van persoonlijk en fysiek contact. Maar meer maatregelen zijn nodig, zoals de zorg voor ventilatiesystemen en luchtbehandelingskasten.

LONGEN VAN HET GEBOUW

Ventilatiesystemen en klimaatinstallaties fungeren als de longen van een gebouw. Daarom is het juist nu extra van belang om ook een focus te hebben op het schoonhouden van de luchtbehandelingssystemen en werkplekken.

REINIGING EN DESINFECTIE

Het reinigen van ventilatiesystemen dient professioneel uitgevoerd te worden met de juiste specialistische reinigingsmiddelen. Dit verwijdert het aanwezige vuil. Daarna kan men de onderliggende bacteriën, schimmels en ziektekiemen verwijderen door inzet van een krachtig desinfectiemiddel. Reinigen alleen is niet afdoende. Aanvullend desinfecteren is een cruciaal onderdeel van een effectieve aanpak.

Technolab is de meest ervaren partner als het aankomt op zorgen voor schone lucht, veilig water en veilige materialen. Wij voeren onderzoek uit door het bemonsteren en analyseren van de genomen monsters. In een heldere rapportage volgt de conclusie en het advies.

Technolab, óók als het gaat om het reinigen en desinfecteren van ventilatiekanalen en werkruimtes. Neem geen onnodig risico voor je bedrijf en personeel. Bel Technolab voor een afspraak: 010- 5190278

🍪   Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.