Hoe lucht- en watercontroles bijdragen aan duurzaam ondernemen

Markthal Rotterdam

‘Duurzame ontwikkeling’ is een term die je tegenwoordig veel voorbij ziet komen. “People Planet Profit”, ook wel de drie P’s’, zijn daar een onderdeel van. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is ondernemen met aandacht voor ‘people’, ‘planet’ en ‘profit’. Steeds meer werkgevers en ondernemers zijn zich bewust van de keuzes die zij maken voor zichzelf en hun bedrijf en de impact op de maatschappij die deze keuzes teweeg brengen. Door maatschappelijk verantwoord te ondernemen levert het je als bedrijf niet alleen kostenbesparing op, maar ben je ook duurzaam bezig en ben je beter voorbereid op de toekomst.

JE MEDEWERKERS

People staat voor de zorg voor het welzijn van jouw medewerkers, maar ook van de maatschappij als geheel. Hier kan je als bedrijf gemakkelijk aan bijdragen door te zorgen voor een prettig binnenklimaat waarin werknemers fijn kunnen werken en je met een goed gevoel klanten kunt ontvangen. Wanneer werknemers langere tijd doorbrengen in een kantoor waar een ongezond binnenklimaat hangt, kan op korte termijn gemerkt worden dat dit van invloed is op de gezondheid, hier schreven we al eerder een blog over. Daarnaast kan vervuiling van deze systemen zorgen voor ziekte en langdurig verlof van werknemers. Niet alleen is dit dus slecht voor de productiviteit voor het bedrijf, ook is het niet bevorderlijk voor de gezondheid van de werknemers en het beeld dat zij hebben bij hun werkplek.

BINNEN EN BUITEN

Planet staat voor een proactieve houding met betrekking tot de omgeving en het bijdragen aan het oplossen van milieuproblemen. Schimmels, bacteriën of zelfs vervuilende stoffen die door lucht- en watersystemen stromen en niet tijdig worden herkend en verholpen, kunnen niet alleen binnen het kantoor schade aanbrengen. Ook kan dit gevolgen hebben voor het leidingsstelsel dat deze stoffen afvoert. Door bewust en regelmatig bezig te zijn met het onderhoud van deze systemen, voorkom je negatieve aandacht van je omgeving en andere betrokken partijen.

DUURZAAM IMAGO

Profit kijkt niet alleen naar de financiële prestaties van het bedrijf zelf, maar ook naar de economische effecten van de bedrijfsactiviteiten op de omgeving. Het bouwen en onderhouden van een duurzaam imago is voor steeds meer formaten bedrijven van belang. Beginnen met maatschappelijk verantwoord ondernemen begint met kleine stappen, zoals het zorgen voor een schone lucht, veilig water en veilige materialen.

CONCLUSIE

Een bedrijf met een maatschappelijk verantwoorde visie is een stuk schoner en daarmee veiliger voor zijn medewerkers en omgeving. Technolab is een partij die zowel de water- als de luchtcontroles professioneel en objectief uitvoert en hiermee bijdraagt om de doelstellingen van jouw bedrijf te behalen. We controleren de systemen, nemen monsters, onderzoeken deze in een laboratorium en hebben in no time eerlijke resultaten voor je. En is er dan iets niet in orde, dan denken we mee over een passende oplossing. Daarmee zorgen we niet alleen nu, maar ook straks voor een gezonde en veilige lucht en omgeving.

🍪   Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.